• Luopioinen 1868-2006

  Luopioisten historia 1868-2006 on hanke, jonka tarkoitus on julkaista historiakirja itsenäisen kunnan ajalta. Hankkeen takana ovat Kukkia-Seura ry ja Sydän-Hämeen Sukututkijat ry.
 • Aineistopankki

  Aineistopankki on säilytyspaikka hankkeen aikana kerätylle tiedolle.
 • Rahoitus

 • Rahankeräys

 • Ylläpitäjät

  Sivustoa ylläpitävät Tomi Riihiranta 0405149575 tomi.riihiranta (at) gmail.com ja Kari Laine 0407171335 klaine22 (at) gmail.com
 • Lähetä viesti

Tietoja

Luopioisten Aineistopankkiin voi tehdä talletuksia. Aineistopankkiin tallennetaan rahan sijasta kuitenkin tietoa – Luopioisiin liittyvää tietoa viimeisen puolentoista vuosisadan ajalta.

Kukkia-Seura ry ja Sydän-Hämeen Sukututkijat ry ovat vuoden 2014 alussa käynnistäneet hankkeen, jonka tarkoituksena on saada Luopioisten kunnan historia kansien väliin siltä ajalta, kun Luopioinen toimi itsenäisenä kuntana – vuodesta 1868 vuoteen 2006. Kunnianhimoisen tavoitteena on saada historia julkaistuksi vuonna 2018, jolloin tulee kuluneeksi 150 vuotta Luopioisten kunnan perustamisesta.

Vuoden 2014 aikana kerätään aineistoa historiankirjoituksen pohjaksi. Tavoitteena on, että aineistoa saadaan joka puolelta Luopioisten aluetta. Tämä onnistuu, kun kyläyhdistykset ja yksittäiset ihmiset ottavat asian omakseen ja jakavat tietojaan historiankirjoituksen käyttöön. Kerätty tieto tallennetaan aineistopankkiin joko paperikopioina mappeihin tai digikopioina tietokoneelle. Aineistona voi olla tekstiä, valokuvaa, äänitteitä tai videoita. Myös alkuperäistä aineistoa on mahdollista ottaa säilytettäväksi.

Lisää tietoa historiahankkeesta –>

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s